Backgrounds by MyCuteGraphics.com
-->

Monday, 1 October 2012

ahlan wasahlan



hai hai hai hai hai hai hai hai hai !!!! *nmpak tak betapa exsaited kemain . 

lme giler tak update blog . giler kentang !! 
just nak kasi tahu. final exam is just around the corner. wish me luckk ! hoyeeahhhhh ..  


Monday, 30 April 2012

hi ?









poyo jer lion nii . hahha 

 okey, bye !   




Tuesday, 24 April 2012

twinkle twinkle little star



hai APRIL . long time no see . hohoh.
this entry special for him .



CINTA BERSATU- LIYANA JASMAY



 di matamu ku berharga
 kau perlakukan aku 
 lebih dari mencintai dirimu  

 didekatmu ku merasa
 bahagianya aku
 dapat ruang cintamu
 hanya kamu saja 
 yang mampu begitu
 tulus
 mengerti aku  

 kau sempurna bagiku
 tak kurang sesuatu
 kau terima apa adaku

 kau sempuna bagiku
 tak kurang sesuatu
 cinta bersatu 

 gayamu   
 sifatmu   
 cara mencintaiku
   yang membuat diriku jatuh cinta padamu  





AIR TERJUN YG AWESOME DI MALAYSIA


holaaa . 

entry kali ni nak citer sket pasal air terjun yg femes kat malaysia ni. 
rupanya bnyk khazanah alam semula jadi  yg menarik dekat malaysia.

mostly org pergi air terjun ni bagi menenagkan fikiran, berkelah bersama famili dll. 
kesegaran air terjun yg mengalir bagaikan terapi dalaman  membantu melegakan hati yg gundah .
hamboii ayat . haha. kre kalau gi dpatlah hilangkan stress kan .

okey, jom kita usha sket air terjun yg terdpat di malaysia ni. 

AIR TERJUN MALIAU, SABAH



perghh, lawa gler. ni rasa nak terbang g sabah skrg. 
kalau korg nak tau, air terjun ni adalah paling terkenal kerana berbentuk seakan-akan 7 anak tangga. 
dekat sini jugak kaya dgn hidupan liar dan ade aktiviti lasak seperti merentas denai hutan . 
maliau bermaksud Gunung Tangga atau keruh dalam bahasa Murut. 

AIR TERJUN LATA BEREMBUN, PAHANG 


bagi sesape yg nk dtg sini, air terjun ni terletak kira2 24km dr bndar raub. (mcm pmndu pelncong plk ase)
tp kalau nk ke sana, kita kena menaiki pacuan 4 roda . kre mencabar laa . 
air terjun ni dipnggil lata beremban berikutan tempias air terjun ibarat embun yg boleh dirasai 500m dr air terjun tu . *fuwaaa. 

AIR TERJUN JELAWANG 




air terjun jelawang ni merupakan air terjun tertinggi di Asia Tenggara.
terletak dekat negeri Cik Siti Wan Kembang. 
yg uniknye, airnya bukan 'terjun' sebaliknya mengalir dari tebing batu tinggi .
dekat sini jugak kita berpeluang melihat pelbagai 
spesis tumbuhan termasuklah bunga terbesar di dunia, rafflesia,pokok palma dan orkid .


AIR TERJUN PELANGI, PAHANG 




okey, dgr nama tempat tu je wat aku teruja. nak pergii !!! 
diberi nama air terjun pelangi kerana kejadian pelangi yg terdapat di 
air terjun setinggi 50m yg cukup unik dan indah.
namun, ia hanya terbentuk pada sebelah pagi sahaja iaitu sekitar 8 hingga 11pagi.
ketika berhadapan dengan air terjun itu, kita akan dpt merasai titisan kecil air terjun yg jatuh  bertaburan dan cukup menakjubkan . * sgt teruja. 
untuk pergi ke sini, kita perlu meredah hutan selama lbh kurang 45 minit . 


AIR TERJUN LATA ISKANDAR, PERAK 


terletak di pertengahan prjlnan mengahala ke Cameron Highland dari Tapah, Perak.
air terjun ni ak dah pergi time nak g cameron . mmg sgt menakjubkan . 
di samping itu, kita boleh membeli pelbagi hasil kraf tangan masyarakat 
Orang Asli di gerai kraftangan di kaki air terjun. 


AIR TERJUN GUNUNG LEDANG, JOHOR


air terjun ni pon aku penah pergi tahun lepas. mmg ramai gler orang . siap tdo lagi kat sna. 
terdapat chalet juga bg sesiapa yg nak bermalam .
ramai tidak akan melepaskan peluang berkelah
 di Kolam Puteri yg mempunyai daya tarikan luar biasa dengan air terjun setinggi 50meter. 
untuk sampi ke kaki gunung, kita terpaksa berjalan kira2 200m. 

sebenarnya bnyk lagi air terjun dkt malaysia ni. antaranya: 

* AIR TERJUN SEKAYU, TERENGGANU
* AIR TERJUN REK, KELANTAN 
* AIR TERJUN CHEMERONG, TERENGGANU
* AIR TERJUN JERAM PASU, KELANTAN

awesome ! 

so, kalau ade masa terluang. jom laa g air terjun ni . 
* boleh jd duta air terjun . hhee ! 
sekian .
assalamualaikum ! 

sumber: metro dan google image. :)


Thursday, 12 April 2012

go suk bin JAHAT !




hollaa..

virus bosan nmpknyer dah merebak dlm diri aku . 
da dekat sebulan dah aku cuti sem ni .
so, ade dlm 2bulan lagi nak masuk balik. alahaii. lama ag.
kalau kat u best sket, ade member borak2. kat umah ak sorg jer. abg2 sume dah keje.
member lak jauh2 blke coz ak kan pindah randah . 
skola pon jauh2. so, kawan dok semua negerii . alahaii.

 even ak anak bongsu, ak dah biasa dok jauh ngn famili start ak form 1 ag.
dok asrama la katakan. 
bosan sbb ak dah biasa dok asrama yg situasi nyer ramai2. 

bile masuk ipta plak, skli dpt kat terengganu . haishh. mmg jauh laa kan .
nsb baek ak da reti berdikari. so, xde masalah buat aku. cool sudah. 

motif bukan nak citer tu sbnrnyer. ha ! yg aku suke ble balik umahh sbb dpt tgk channel 393 puas2.
korea time laa. 
  okey, skrg ngah ngdap citer 
while you're sleeping ngan stay with me, my love.
seriuss best gler citer tuu . 
pagii2 lagi ak da ngadap TV. 
mmg takmo terlepas laa even 1 episod kan .
hero2 pon hensem . haihh.


while you're sleeping

cerita ni mcm cinta 3segi laa. dendam dan ade unsur2 kekeluargaan. 

stay with me my love

citer ni agk menarik sket . sedih ade, geram ade. 


ha ! ni go suk bin . mle2 tgk baek, lme jd jaht plakk . eeee ! geram jer ase.
gila kuasa !!!


ni lagi kesian, mcm2 dugaan dorg tempoh . tp lelaki tu ttp setia . bagos btol lakii tuu . 

papepon , korg tgk sendiri laa. serius tak nyesal.
okey, gdnite ! 
assalamualaikum.

Monday, 9 April 2012

a thousand years



hye hye ! 
okeyh2 ! hari ni mood lagu nii. 
jom nyanyi sesama. 
lagu ni khas buat **** ! 





Heart beats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I'm afraid to fall
But watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow

One step closer

[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What's standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this

One step closer

[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more

One step closer
One step closer

[Chorus:]
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more


09 APRIL 2012

assalamualaikum !


whoaaa. 
dasyt2.
ha ! lelaki2 di luar sna tuu . baca okeh ! 

semoga hari ini lebih baik drp semalam . 



Wednesday, 28 March 2012

zaman kanak2 REBINA !


wuhoo !
lama da tak update blog niii.

rase malas sgt plak smnjak dok umah nii.
biasalaa, owg cuti lamaa. * silalah jeles. hohoo.
okey, keje hari2 ngadap laptop nii.
tibe2, terjumpa satu video ni kat fb ! 
seriously video mengingatkan aku kembali ke zaman kanak2 rebina .

so, ape ag . jom laa tgk video kat bwh ni. rugi ooo tak tgk!



rindu plak rase nak kembali pd zaman kanak2 ni.
yelah, mcm2 mainan laa men time kecik. 
tak sah klo tak maen sehari.


ingt ag, dulu slalu beli pemadam yg petak tu . hoho. 
pastu, men laa tikam2 pmadam kawn . suke ! 
pastu kalau menang, daptlah kumpul koleksi2 pemadam. 

lagi satu men kejar2, nyorok2, balik jer rumah, baju da comot2 . hee ! 

budak perempuan pulak suke maen teng-teng,batu seremban,congkak.
pastu, kalau bosan dlm kelas, habes buku petak matematik tu g maen SOS ngan TITIK ! 
tapi belajar mmg enjoy lah.


yg tak boleh bla, bile keje rumah tak siap, mule la kata buku tertinggal kat rumah laaa.
pastu kena denda.
berdiri la dekat kelas tu. takpon kena ketuk ketampi.

and bile kita admire kat seseorg tu, mesti tulis surat kan. 
''awak, sy suka awak, boleh berkenalan''
pen merah, pen biru, u marah , i love you. 
eccehh, padahal satu kelas . hee ! 


kalau pergi kedai runcit plak, msti beli tikam ! 
tak tau ape motif, padahal nak hadiah jer. keropok tu tak mkn pon. 
kadang2 dpt cincin, gelang laa.
lagi satu chewing gum yg ade gmbr kartun tu. 
sticker tu kita lekat kat tangan then bubuh air sikit bg melekat. 
ble bukak, waah! ade gmbr laa kat tgn.
punye laa excited. hahah

barney and fren. femes tauu dulu citer nii . ! 

hari tu kan, motor aiskrem padle pop yg siap ade lagu tu lalu kat depan umah aku, 
then  teringt plak dulu2. haihh.,smpai skrg ade ag eaa . 
tp da jrg daa, dulu slalu ade.
yelah, skrg kan da ade baskin robbin bagaii. ne pndng paddle pop da. 
ckp pasal aiskrem, dulu rajen gak beli aiskrem malaysia tu.
10sen jer dulu kan. sedap ! mcm2 perisa ade. jagung, asam boii, oren.
perghhh !sedap makn time lepas2 maen. 

sumber: pokchek google !

haish, budak2 zaman skrg mne daa rase bnda2 tu semua kan.
yelah, zaman da canggih .
game pon maen dalam laptop, playstation bagaii.

budak drjah satu skrg ni pon da ade henfon . 
canggih2 ! 
dulu mne ade, harapkan telefon umah ngn public jer.
pastu maen utus2 surat . hahaha.

aish, rasa mcm da tua pulak.
err, sy baru berumur 19 tahun. harap maklum ! hohoo
okeyla, sudah bnyak membebel ni. kalau nak citer pasl zamn kecik2 ni, smpai esok tak habes .
sekian sahaje.
enjoyyy ! 



tata ! :)

#wordless WEDNESDAY




alolololoo. suwetttnye meow ni.. !


Monday, 19 March 2012

dating ngan khairul fahmi che mat






TARAAA ! 

hohoo. ape kes aku letak gmbor pemain harimau muda nie.
sabtu lepas g kenduri kawen umah sepupu ayah aku kat pahang .
time2 tgh makan, tgk2 ade mamat yg mcm aku kenal je lalu depan aku nie.
upenye2 khairul fahmi che matt .
fuwaaa. mkn pon xlalu ase. putih gler kot muka dye.
teruje sebentar .
baru la ari tu aku tau rupenyer sedare aku tu pemain bola.
haishh. kecik btol dunia. 


yg baju kaler biru tulah sedare ak, nme dye syahid zaidon ! :)


ngan apek ! sian ak tgk dye nii, pnt asyk tgkp gmbor jer. mcm sesi photoshoot plak .

so, lepas mkn. ape ag. ak ngn akak ipar aku pon tgkap ler gmbr ngan dorg nie.
tp mlgnyer aku tak sempat ag nak trnsfr gmbr2 aku ngan dorg.
coz gmbr2 tu ade dlm tab akak aku .
kapten harimau muda , mahali jasuli laa yg ak ase pling taff ar. tinggi giler kot . 



tudiiiiaa ! malu2 kucenn. haha



*chipmunk ! jgn jeles k . hee

Thursday, 15 March 2012

i'll miss u'olls lahh ! -,-



heww heww ! 

FINAL EXAM da habes.
cam tak cayer jer. skjp je masa berlalu.
tup tap tup tap! da habes sem 2 .
tup tap tup tap ! da kwenn . oppss ! gataii eaa.

wuhooo ! cuti 3bulan tuu .
glerr lamaa.
xtau cuti t nak wat pe. keje?? errrr. tgk laa dulu. hhee!

selamat tinggal IJ217.
ari ni last aku kt bilik nie. sob3.
semua da smpi umah . aku jer lom. jeless tau takk.
malam ni baru gerak balikk umah.
 akma n dyra. thanks for being my roommate.



hamboii, myroommte ni da mcm artis daa . dua2 pgng gitar . hee ! femess gtu. 
pssst! dyra, curi gmbr kat fb tauu. hee!
2 sem kita dok bilik yg sama . gelakk ketawa dgn korg takkn aku lupa.
sayangg glerr kt korg . sob3.
nak nangess . wwwuuu!


arrghhhhh! t msti rindu gler2 kt umt ni .
especially kat dak2 ni.


3buln kita tak jumpaa.
sumpahh aku akn rindu gler2. 
jaga diri baik2 tau korg . sayangg gler kt korg .
thanks sbb menceriakan hari2 aku!

n lastly ! 


i'll miss u so muchh muchh dear ! TAKE CARE. 
sarangheo.



selamat tinggal UMT .
jumpa bulan 6 t eaa.

tata ! :'(

*smoga perjalanan pulang mlm ni selamat smpai ke destinasi . amin ! 

Tuesday, 28 February 2012

TENSION niii




FINAL EXAM : 

6-13 MARCH 2012

SUBJECT:

MIKROBIOLOGY AQUATIC 1
SISTEM KOMPUTER & APLIKASI
PRINSIP EKONOMI
STATISTICS 
KIMIA FIZIKAL DAN ORGANIK
KENEGARAAN


ha! tu laa jadual final exam aku.
perghhh, gler ahh. seminggu je ag ak nak final.
sdty pon tak habes2 ag nie.
waaa! tensionn weii.



chaiyokkk farahin . u can do it laah . 

lpas abes final, CUTIII !! hohoo.
3bulan tuuu . waaaa, teruja2.
tp an sedehhh gak. kena berpisah ngan member2 n exspecially 'dia'.
oh noo !!! 



i'll miss u dear .

wish me luck for final.
gdluckk jugakk kat budak2 dip yg amik final nie. :)

be the best among the best!